NOVICE

NOVICE

0001150

Predstavljanje projekta Living Castles na međunarodnom znanstvenom skupu Tiskarstvo & dizajn 2019.

Dana 14. ožujka 2019. u 10 sati u dvorani Školske knjige, Masarykova 28, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, svečano je otvorio Međunarodni znanstveni skup Tiskarstvo & dizajn 2019., koji se održava u organizaciji Grafičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, pod pokroviteljstvom Grada Zagreba. Tom prigodom, gradonačelnik Bandić je Medalju Grada Zagreba uručio dr. sc. Vilku Žiljku, prof. emer. za cjelokupni rad i izniman doprinos na području znanosti, tiskarstva i grafike. Također, predstavljeno je šesnaest tema različitih autora ili skupine autora. Ovogodišnje okvirne kategorije tema konferencije bile su:

  1. E-literatura,
  2. Obrazovanje na daljinu,
  3. Zaštita dokumenata i vrijednosnica,
  4. Projektni menadžment u grafičkim i informacijskim sustavima,
  5. Informacijski i komunikacijski sustavi u grafičkoj struci,
  6. Računalni informacijski sustavi i ispis podataka,
  7. Multimedija u E-obrazovanju,
  8. Vještačenje u tiskarstvu, dizajnu i politehnici,
  9. Grafička i digitalna sigurnost i zaštita podataka.

Istog dana, osim u prostorijama Školske knjige, otvorenje konferencije provelo se i u prostoru Veleučilišta Hrvatskog Zagorja u Krapini, u 16 sati te je predstavljeno devet stručnih i znanstvenih tema. Drugog dana, 15. ožujka, konferencija se nastavila u prostoru Grafičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te je planirano izlaganje dvadeset i pet tema. Međimursko veleučilište u Čakovcu, kao nositelj EU projekta Living Castles, sudjelovalo je u konferenciji izlaganjem stručnog rada Očuvanje kulturne baštine primjenom tehnologije proširene stvarnosti. Autori rada su dr.sc. Mihael Kukec prof. v.š., viši predavač Nenad Breslauer, viši razvojni inženjer na projektu, Dora Jovanovska te niži razvojni inženjer Josip Škrlec. Rad je izlagan s ciljem promocije projekta Living Castles, inovativnih tehnologija i dizajnerskih rješenja koja se na istom primjenjuju te približavanja teme kolegama iz struke te široj javnosti. Također, u komunikaciji s kolegama izlagačima, izmijenili smo korisne informacije s fokusom na efikasan razvoj projekta, pridajući posebnu pažnju trendovima struke, pogotovo informacijama o inovacijama razvojne domene i područja vizualnog i grafičkog oblikovanja. Prodekan za znanost i međunarodnu suradnju Grafičkog fakulteta, prof. dr. sc. Klaudio Pap pohvalio je temu projekta te smo izmijenili kontakte s ciljem uspješne poslovne suradnje u bliskoj budućnosti.

Više o konferenciji na : http://www.tiskarstvo.net/printing&design2019/

DANA 12.03.2019 - POSJET PTUJSKOM GRADU

Voditeljica projekta Dajana Maria Horvat te stručni suradnici na projektu, Dora Jovanovska (viši razvojni inženjer) i Josip Škrlec (niži razvojni inženjer) te projektni koordinator, Goran Sabol, posjetili su Ptuj, a s ciljem dogovora oko programskih aplikacija koje će se razvijati u sklopu projekta.

Sastanak je održan u Upravi Ptujskog grada gdje je održana i demonstracija rada HoloLensa te su razmijenjene ideje vezane uz razvoj holograma koji bi se izrađivali u sklopu projekta.

Nakon održanog sastanka, Zvonka Lazar Borak se kolegama iz Hrvatske uputila u Muzej kako bi im pokazala zbirku maski i stalnu postavu te kako bi još dodatno razmijenili ideje o razvoju aplikacija.

DANA 11.03.2019 - POSJET MUZEJIMA HRVATSKOG ZAGORJA

Voditeljica projekta Dajana Maria Horvat te stručni suradnici na projektu, Dora Jovanovska (viši razvojni inženjer) i Josip Škrlec (niži razvojni inženjer), posjetili su Muzeje Hrvatskog zagorja u sklopu projekta. Cilj sastanka je bio dogovor oko razvoja programskih aplikacija i upoznavanje sa poviješću dvoraca i muzeja.

Kako bi dobili što više informacija koje bi omogućile kvalitetniji pristup razvoju aplikacija, ravnateljica Muzeja Hrvatskog zagorja, Nadica Jagarčec, voditeljica Dvora Veliki Tabor, Renata Dečman i voditeljica Muzeja seljačkih buna, Vlatka Filipčić Maligec ispričale su legende vezane uz dvorce, upoznale ih s poviješću i provele ih kroz svaki od muzeja.

Stručni suradnici su demonstrirali rad HoloLensa te su razmijenjene ideje vezane uz hologramsku projekciju u dvorcu, kao i 3D mapping u oba dvorca.

OBIŠČITE NAS

PARTNERJI PROJEKTA

LIVING CASTLES – EU PROJECT

Close Menu